Extendedheaderbackgroundimage 2310134 HZAUT Bureaubladachtergrond Forte GGZ V0.1A

Over ons

Forte GGZ heeft vestigingen in Assen, Groningen,

Leeuwarden en in Zwolle. We werken met een

toegewijd team van hulpverleners in een moderne praktijk

voor Basis GGZ en Specialistische GGZ en richten ons op

cliënten tussen 18 en 70 jaar.

Bij Forte GGZ kun je terecht voor Basis GGZ en Specialistische GGZ. We werken met ervaren hulpverleners. Veel cliënten weten ons te vinden door onze persoonlijke aanpak, zorg op maat en de deskundigheid van onze multidisciplinaire teams van hulpverleners. Ook weten veel studenten ons te vinden, zowel Nederlandse als internationale studenten.

Behandeling in verschillende talen

Bij Forte GGZ vinden we het belangrijk om eventuele taalbarrières zo veel mogelijk te overbruggen. Daarom bieden we beperkt behandelingen aan in verschillende talen. Onze hulpverleners spreken onder andere: Nederlands, Engels en Fries. 
Let op: in Leeuwarden is behandeling alleen mogelijk in Nederlands en Fries.

Tarieven diagnostiek en behandelingen

Bekijk de NZa tarieven van 2025.

Multidisciplinaire zorg

De aantrekkingskracht van Forte GGZ wordt verklaard vanuit de toewijding en deskundigheid van het multidisciplinaire team van psychologen, psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, systeemtherapeuten, psychomotorisch therapeuten en verpleegkundig specialisten. Daarbij komt dat veel studenten hun weg naar Forte GGZ weten te vinden, zowel Nederlandse als internationale studenten.

Kort als het kan, langer als dit nodig is

Je kunt bij ons terecht voor Basis GGZ en Specialistische GGZ. Een behandeling is bij ons kort als het kan, en langer als dit nodig is. We werken met ervaren hulpverleners; je krijgt niet te maken met psychologen in een werkervaringsplaats. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen leiden we psychologen vanuit het Masterprogramma op binnen een stageplaats.

Kwaliteit van zorgverlening

Forte GGZ draagt het keurmerk HKZ. Het HKZ-certificaat betekent dat door middel van extern onderzoek (door het KIWA) vastgesteld is dat Forte GGZ goed georganiseerd is, cliënten centraal stelt, continu werkt aan optimalisering van het aanbod, betrouwbare resultaten presenteert en voldoet aan de eisen die vanuit de sector zelf, door financiers, cliënten en de overheid worden gesteld. Forte GGZ beschikt tevens over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut. Hierin wordt beschreven hoe de zorg bij Forte GGZ is georganiseerd, bij wie taken en verantwoordelijkheden zijn belegd en hoe de cliënt en zijn/haar autonomie hierin een plek heeft. Het kwaliteitsstatuut is voor cliënten een gids om een weloverwogen keuze te maken voor Forte GGZ en te participeren in de besluitvorming met betrekking tot de behandeling.

Forte GGZ biedt geen 24/7 zorg

Forte GGZ biedt geen zorg waarvoor 24/7 bereikbaarheid nodig is. Forte GGZ heeft daarnaast geen behandelmogelijkheden voor:

  • acute suïcidaliteit (waarbij crisisdienst noodzakelijk is)
  • verslaving als primaire diagnose
  • acute psychotische toestandsbeelden
  • ernstig agressief gedrag
  • ernstig antisociaal gedrag
  • langdurige (chronische) problematiek
  • aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)
  • licht verstandelijke beperkingen (LVB)
  • niet aangeboren hersenletsel (NAH)
Alleen verzekerbare zorg

Forte GGZ levert geen particuliere (niet verzekerbare) zorg, zoals hulp bij relatieproblemen, hulp bij problemen met werk, zoals overspanning en burn-out; ook de behandeling van aanpassingsstoornissen, bijvoorbeeld na echtscheiding, bij rouw, verlies van werk, valt niet onder de basisverzekering en wordt niet geleverd door Forte GGZ. Cliënten kunnen dus niet terecht voor niet verzekerbare zorg bij Forte GGZ.

Forte GGZ biedt geen verplichte GGZ

Behandeling bij Forte GGZ is altijd op vrijwillige basis. Daarbij houden we ons aan de kaders van de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO) en de Zorgverzekeringswet. 

De setting waarin wij werken biedt geen mogelijkheden voor behandeling binnen het kader van de Wet Verplichte GGZ (WVGGZ). Als je dergelijke vormen van zorg nodig denkt te hebben, verwijzen we je naar een instelling die deze mogelijkheden wel heeft.

Samenwerking met OCRN

Forte GGZ heeft in samenwerking met OCRN een adolescentenpoli. De zorg van deze adolescentenpoli kenmerkt zich door een passend aanbod voor adolescenten in de zogenaamde 'transitie-leeftijd' van 16 tot ongeveer 23 jaar. In deze leeftijdscategorie kunnen veel psychiatrische ziektebeelden zich voor het eerst manifesteren, waardoor zowel expertise vanuit de kinder- en jeugdpsychiatrie als vanuit de volwassenpsychiatrie nodig is.

409Cd02a87316f22f9697f993ebce914

Ben je basispsycholoog, GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiater, verpleegkundig specialist GGZ of SPV-er en toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures.

Leiding

Mr. A.R. (Arno) Vink, bestuurder
J. (Joost) Schuringa, teammanager
J. (Jessica) Hendriks, teammanager
A. (Anka) Wagenaar, P-opleider

Raad van Commissarissen

Mr. N (Niclas) Koelemaij
Drs. K. (Kees) Nieuwenkamp
Mevr. Prof. Dr. Y. (Yijin) Ren