Wachtlijstinformatie

We hebben 2 soorten wachttijden: de aanmeldwachttijd en de behandelwachttijd. De aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen de aanmelding en intake. De behandelwachttijd is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. We bepalen deze wachttijden op basis van de laatste 2 maanden. Daarnaast kijken we ook vooruit naar de ruimte in de agenda's van onze behandelaren. De wachttijden kunnen daardoor afwijken en blijven altijd een indicatie.

Het kan zijn dat tijdens het intakegesprek naar voren komt dat Forte GGZ niet de passende zorg kan geven die op dat moment nodig is. We verwijzen je dan terug naar de huisarts. Vul het aanmeldformulier daarom zo volledig mogelijk in, zodat ons aanmeldteam de juiste gegevens heeft om de aanmelding te beoordelen.

Let op: Locatie Zwolle biedt alleen AD(H)D behandeling in de vorm van groepsbehandeling aan. Op de overige locaties worden individuele behandelingen aangeboden.

Groningen

Aanmeldwachttijd: 50 weken
Behandelwachttijd: 11 weken

Leeuwarden

Aanmeldwachttijd: 13 weken
Behandelwachttijd: 7 weken

Assen

Aanmeldwachttijd: 60 weken
Behandelwachttijd: 7 weken

Zwolle

Aanmeldwachttijd: 40 weken
Behandelwachttijd: 10 weken


Deze informatie is aangepast op: 17 juli 2024

Wachttijden te lang?

Wanneer je de wachttijd te lang vindt kun je altijd contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je hierin ondersteunen, zodat je mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Forte GGZ © 2024  |  Sitemap  |  Algemene Voorwaarden  |  Klachten  |  Privacy  |  Cookiebeleid  |  Klokkenluidersregeling

Forte GGZ heeft in 2024 geen contract met Menzis en de bijbehorende labels (Anderzorg, Hema en VinkVink).

Als je bij hen verzekerd bent of wilt worden, kun je nog steeds bij Forte GGZ terecht, maar je ontvangt de factuur direct en deze moet je zelf betalen. Forte GGZ hanteert de NZA-tarieven (deze staan op de website van Forte GGZ).
Je kunt de factuur indienen bij Menzis voor vergoeding. De mate van vergoeding hangt af van je polis:

• een restitutiepolis vergoedt 100%
• de naturapolissen van Menzis vergoeden ongeveer 63%, wat betekent dat je zelf 37% moet betalen.Neem voor de exacte vergoedingsdetails en polisvoorwaarden contact op met Menzis.

Melding sluiten
Menu